Dirigent

image[1]Willem van Zee

De artistieke leiding van het fanfareorkest Union is in handen van Willem van Zee. Onder zijn leiding repeteren we elke dinsdag en proberen we ons als orkest continu te ontwikkelen.

Willen van Zee (Asperen, 1970) begon al op 9-jarige leeftijd met het bespelen van de trompet. Vanaf 1989 studeerde hij trompet aan het Rotterdams conservatorium bij Ad van Zon en Edward Carroll. Tijdens zijn studie was hij onder andere actief als trompettist bij het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest.  In 1991 stapte Willem over op een studie hafa-directie bij Jaap Koops en Jos van der Sijde. Zijn DM-diploma behaalde hij in 1996 en zijn UM-diploma behaalde hij in 1998. Ook volgde Willem van 1994 tot 1999 een studie orkestdirectie bij Arie van Beek, Daan Admiraal en Jurjen Hempel. Dit diploma behaalde hij in 1999.

Sinds 1996 heeft Willem een groot aantal orkesten gedirigeerd, verschillende projecten en theaterproducties gedaan en samengewerkt met een aantal grote solisten. Zo is hij dirigent geweest van de Maassluise Harmonie, Fanfare Concordia te Krimpen aan den IJssel, Harmonie Oranje te Wouw en Fanfare St. Caecilia te Ammerzoden. Een aantal solisten waar Willem mee heeft samengewerkt zijn Gabor Tarkövi (solotrompettist van de Berliner Philharmoniker), Stefan Dohr (solohoornist van de Berliner Philharmoniker) en Jörgen van Rijen (solotrombonist van het Concertgebouworkest).

Momenteel is Willem van Zee naast dirigent bij Union ook dirigent bij:
-Muziekvereniging OLTO te Loenen
-Harmonie Koningin “Wilhelmina” te Wamel
-Muziek Vereniging Crescendo te Sliedrecht